sourcing منبع یابی
منبع یابی عبارت است از جستجوی منابع تولید و مراکز خرید به منظور شناسایی کالاها و یا عرضه کنندگان بین المللی جهت دریافت خدمات برتر ، کیفیت مناسب و هزینه کمتر.منبع یابی اولین و اساسی ترین گام در تجارت است و نیازمند شرح مشخصات کالا همراه با جزئیات به کارخانه ها و مراکز عرضه می باشد که معمولا به همان سادگی که در مجلات و روزنامه ها بیان می شود نیست.چون اگر شما استراتژی های مناسبی را در این زمینه نداشته باشید ممکن است تنها با لستی از تامین کننده ها مواجه شوید لیکن باید بدانیم موارد گوناگونی اطراف ماست و شناختن نوع منابع نیز مهم است. همچنین باید به این نکته توجه کرد که اگر افراد استراتژیهای صحیح به کار نگیرند، فریب خورده و تجارت برایشان زیان آور خواهد بود. امروزه ارائه راهکارهای اقتصادی نوین در دستورکار بسیاری از مدیران دولتی و بخش خصوصی قرار دارد تا با استفاده از ایده های نوین در زمینه بازاریابی ،تبلیغات و تأمین بتوان با استفاده از حداقل منابع حداکثر استفاده و سود اقتصادی را در یک بنگاه اقتصادی بدست آورد.
از جمله فعالیت ها و وظایف این شرکت در زمینه منبع یابی به شرح ذیل می باشد:
• تحقیقات اینترنتی و شناسایی تامین کنندگان برتر
• اعتبار سنجی تامین کنندگان و صحه گذاری تامین کنندگان بر اساس روش Q40
• ارائه خدمات بازاریابی و مشتری یابی جهت کالاهای صادراتی
• انجام مکاتبات و مذاکرات جهت واردات و صادرات کالا
• اخذ نمونه کالا
• قبول سفارشات خرید و تحویل کالا در ایران
بعبارت دیگر منبع یابی در تجارت به معنی یافتن منابعی هست که خدمات یا کالاهای موردنیاز تاجر یا هر شخص دیگری را به صورت عمده فروش یا تولیدکننده در کشورهای منبع تولید یا تهیه و به کشورها و شهرهای مقصد تحت شرایط موردنیاز خریدار عرضه و ارسال می کنند. دو تعرف عمده از sourcing شامل: sourcing استراتژیک و sourcing جهانی می باشد.
ظهور گسترده و عظیم چین در بازار تجارت جهانی و توانایی عظیم این کشور در زمینه تولید و تجارت نیز فرصت های خرید استراتژیک گسترده ای را به کل جهان عرضه نمود.
سورسینگ استراتژیک یا منبع یابی یا کالایابی استراتژیک معمولا برای خدمات ارزشمند، خریدهای خرده و خریدهای عمده و ارزشمند مورد استفاده قرار می گیرد و برای این کار فرایندهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که به صورت زیر هست:
• ارزیابی چرخه خرید فعلی شرکت و اینکه چه کالایی می تواند نیازهای شرکت ما و بازار مصرف ما را تامین کند.
• ارزیابی کالاها و خدمات عرضه شده و موجود در بازار و سنجش قیمت و ارزش کالاها و کیفیت متناسب با ارزش ریالی درخواستی بازار هدف.
• بررسی و تحلیل قیمت ها و هزینه ها و مقایسه با سایر شرکتهای عرضه کننده کالا و خدمات
• بررسی فروشندگان بالقوه کالا در کشورها و شهرهای مختلف و انتخاب بهترین ها از نظر قیمت و کیفیت و ترمین های پرداخت و نحوه شیپینگ کالا و …
• برداستن و انتخاب استراتژی خرید به روز و دقیق و متناسب با ترم تجاری ما
• استارت مذاکره با فروشندگان بالقوه و بررسی اطلاعات و دیتاهای حاصله و مقایسه نتایج با استراتژی خرید شرکت و محاسبه هزینه ها و سود حاصله و تصمیم ثمربخش
• برقراری روابط خرید با فروشنده و ایجاد ارتباط تجاری چه با بستن قراردادهای کوتاه مدت یا بلند مدت یا اسناد معتبر دیگر که قبل پیگیر در محاکم بین المللی باشد
• ایجاد یک فرایند مداوم برای تجارت و بهروزرسانی مداوم ارتباطات و در صورت لزوم انتخاب سورس های جدید و مناسب تر.
• اما سورسینگ جهانی بدون در نظر گرفتن مرزهای ملّی، محصولات و خدمات موردنیاز شما را در کل دنیا بررسی و در اختیارتان قرار می دهد. منبع یابی جهانی بویژه در کشورهای اتحادیه اروپا و همچنین در آسیا بسیار گسترده هست و بدون در نظر گرفتن مرزهای جغرافیایی مورد استفاده قرار می گیرد.
با استفاده از سورسینگ گلوبال شما کالا و خدمات موردنیاز خویش را بدون توجه به محدودیت های مرزی بررسی و پیدا کرده و استراتژی خرید خویش را مبنای کیفیت کالا و خدمات مورد نیاز و ارزش و قیمت آن تعیین کرده و واهمه ای از این ندارید که این کالا یا خدمات در خارج از مرزهای کشورم هست و نمی توانم دسترسی به آن داشته باشم.
اخیرا افزایش توان تولید کارخانجات چینی و هندی نشان دهنده ی این است که امروزه سورسینگ از چین و هند به صورت چشمگیری افزایش یافته است. و این نشان می دهد که این دو کشور به عنوان پرجمعیت ترین کشورهای جهان که درصد خیلی بالایی نزدیک نصف جمعیت جهان را به خود اختصاص داده اند منابع خوبی برای تامین نیازهای مردم از سرتاسر جهان بوده و رقم بالایی از سورسینگ گلوبال را به خود اختصاص داده اند.
منبع یابی از چین امروزه در کل کشورهای جهان به صورت گسترده رواج پیدا کرده و کارخانجات چین با توجه به تمایز بالایی که برای خریداران فراهم آورده اند یکی از اولین انتخاب های مردم دنیا در سورسینگ هستند.